Det er ingen hemmelighed, at vi her hjemme er meget glade for slik og søde sager. Men en gang imellem sker det, at min mand og jeg hanker lidt op i os selv og tager en periode, hvor vores indtag af sukker, lyst brød og andet stivelse sættes ned til en minimum (uden at blive fanatiske).
Vi har i disse perioder fundet, at opskrifter fra bogen VBK (Verdens bedste kur) vol. 2.0, skrevet at Christian Bitz og Arne Astrup er til virkelig god inspiration.
Opskriften på disse lækre rugboller stammer fra denne bog og er et rigtig godt alternativ til, hvad vi ellers kunne finde på at forkæle os selv med, når børnene er puttet om aftenen og der er ro i huset.
10-15 stk
1 1/2 time
Ingredienser:
1/2 liter vand
10 g gær
1 dl skyr
10 g salt
50 g hele rugkerner
250 g fuldkornshvedemel
150 g hvedemel
125 g rugmel
50 g mørk chokolade, grofthakket
40 g rosiner
Fremgangsmåde:
Rugkernerne sættes i blød i koldt vand i 10-15 minutter.
Rør gæren ud i vandet, tilsæt kernerne og alle øvrige ingredienserne og ælt godt sammen i en røremaskine.
Dejen må gerne klistre lidt, men er den fortynd så kom en smule mere mel i.
Rul dejen til en pølse, og skær den ud i trekanter.
Lad bollerne hæve 1 time, og bag dem i ovnen ved 225ºC varmluft i ca. 20 minutter.