Fremgangsmåde:
Bund:
Riv marcipan groft og bland med sukker og mel.
Tilsæt smør og rør godt i røremaskine eller med handmixer til du har en ensartet masse.
Tilsæt æg, et af gangen, imens der fortsat røres godt.
Beklæd bundes af en bageform med bagepapir og smør kanterne godt med smør.
Fordel dejen jævnt i formen.
Bages ved 160 grader almindelig ovn i 40 minutter
Når kagen er kølet helt af tages den ud af formen og smøres med smeltet chokolade.
Creme:
Æggeblommer, mælk, sukker, maizena, vanilijesukker blandes i en tykbundet gryde. Varmes til kogepunktet – lad boble i et par minutter indtil du har en tyk creme.
Husblas udblødes i koldt vand i 10 minutter og tilsættes cremen.
Stil cremen på køl. Når den er kølet helt af piskes den let så den igen er lind. Fløden piskes til en let flødeskum og vendes i cremen.
Cremen fordeles (evt. med sprøjtepose) på kagen.
Skyl jordbær og del i halve. Fordel på kagen
Smelt ribsgele i mikroovn eller i kasserolle og fordel over jordbærerne med ske eller pensel. Geleen kan ske at størkne under processen. Sker dette kan den få en kort tur i microovnen igen.
Pynt med Stedmorblomster og server.