Måned: april 2019

Salade Nicoise

2 personer 20 minutter Ingredienser: 4 håndfulde blandet salat 2 tomater 3 æg 1 dåse tun 1/2 agurk 1/2 rødløg 6 små kartofler 1 håndfuld sorte oliven Bredbladet persille  Dressing: 2 spsk ramsløgs olie eller almindelig olivenolie 1 spsk hvid riseddike  1 tsk flydende honning 1 tsk dijon sennep   Fremgangsmåde: Skyl salaten og […]

 

Amerikaner-kage

Hvis man i min ungdom er kommet som gæst i mit fødehjem, så er man med garanti blevet præsenteret for denne ‘Amerikaner-kage’. I, hvad jeg gætter på har været i starten af 90’erne, finder min mor denne opskrift i magasinet Femina, som dengang havde indslaget ‘Min bedste opskrift’, hvor læserne […]

 

Humus

15 minutter Ingredienser: 1 dåse kikærter 2 spsk tahin 1/2 dl oliven olie 1/2 dl koldt vand 1 fed hvidløg 1 tsk spidskommen 1 spsk honning Saft af 1/2 citron Salt og peber Fremgangsmåde: Kom kikærterne i en si og skyl dem godt. Kom alle ingredienserne i en foodprocesser, minihakker […]

 

Fuldkorns fusilli med spinat og broccoli

4 personer 30 minutter Ingredienser: 400 g fuldkorns fusilli (pastaskruer) 300 g frossen spinat 150 g broccoli 2 fed hvidløg 1 porre 1/2 tsk revet muskatnød 125 g mascarpone 1 1/2 dl mælk 30 g parmasan  Salt og peber   Fremgangsmåde: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Varm lidt olivenolie […]

 

Squash kage med ostecreme

1 time, 20 minutter Ingredienser: 3 æg 1 dl sukker 1 dl brunfarin 1 dl rapsolie 3 dl hvedemel 2 tsk kanel 1 tsk kardemomme 2 tsk bagepulver 1/4 tsk salt 75 g hakket mørk chokolade 300 g squash   Ostecreme: 175 g cream cheese  150 g flormelis 100 g skyr […]

 

Kanelsnegle

12 stk 2 timer Ingredienser: Gærdej: 25 g gær 1 1/2 dl lun mælk 70 g blødt smør i tern Cirka 300 g hvedemel 1 æg 40 g sukker 1/8 tsk salt 1/2 tsk kardemomme Fyld: 100 g blødt smør 50 g brun farin 50 g sukker 1 1/2 spsk […]

 

Kyllingesuppe med spidskål

4 personer x timer Ingredienser: 4 kyllinger overlår 4 dl æblemost (af den gode slags) 3 gulerødder 1/4 knoldselleri 3 laurbærblade 8 dl vand Salt og peber 1/2 spidskål   Fremgangsmåde: Skræl og skær gulerødder i mundrette stykker og knoldselleri i tern. Kom kyllingelårene i en stor gryde. Tilsæt æblemost, gulerødder, […]

 

Bagt butternut squash

Bagte butternut squash både kan bruges som fyld i en salat, som tilbehør til aftensmaden eller som en snack med en lækker dip til 30 minutter Ingredienser: 1/2 butternut squash Olivenolie 1 tsk stødt spidskommen 1 tsk flagesalt     Fremgangsmåde: Rens butternut squashen for kerner og skær i både […]

 

Hasselback kartoffel

4 personer 1 time og 15 minutter Ingredienser: 1 kg kartofler 70 g smør 2 tsk groft salt Fremgangsmåde: Skræl kartoflerne og dup dem tørre i et køkkenrulle. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Man kan med fordel ligge kartoflerne mellem to små skærebræt, så undgår man at komme til […]

 

Honning glaserede, ovnbagte gulerødder

4 personer 40 minutter Ingredienser: 16-20 gulerødder med top (kan du ikke skaffe gulerødder med top, bruger du bare ‘almindelige’ – toppen er mest for syns skyld. Er gulerødderne tykke, skal de dog flækkes på langs.) 3 spsk honning Saft af 1/2 citron 20 g smør 5-6 kviste timian Salt og […]