Måned: marts 2019

Tomatsuppe

I weekenden havde vores store dreng besøg af et par venner fra skolen og da der var en snært af forår i luften valgte vi, at frokosten skulle laves over bål. Det blev til denne altid lækre tomatsuppe (som, hvis muligt, smager endnu bedre når den er lavet over bål) […]

 

Fyldte Portobellosvampe

4-6 stk 30 minutter Ingredienser: 4-6 portobellosvampe 100 g bacon 1 løg 2 spsk finthakket frisk estragon 50 g neutral flødeost 50 g pikant flødeost 1 fed hvidløg 4 spsk rasp Salt og peber Olivenolie 1 håndfuld persille     Fremgangsmåde: Start med en rengøre svampene ved at rense og […]

 

Mongolian beef

4 personer 30 minutter Ingredienser: 400 g oksekød i strimler 3 spsk mel 2 spsk olie 2 tsk revet ingefær 2 fed hvidløg, finthakket 3 forårsløg, hakket + 2 til pynt skåret i skrå stykker 1/2 rød chili, fint hakket 60 g sukkerærter, hakket 1 dl soya 1 1/2 dl vand […]

 

Rosenkål salat

2-4 personer 20 minutter Ingredienser: 75 g spædesalatblade 200 g rosenkål Saft af 1/2 citron 2 spsk olivenolie 1 tsk honning Salt og peber 1 pære 1 håndfuld hasselnødder 1 dl granatæblekerner     Fremgangsmåde: Varm en pande og rist ved middel varme hasselnødderne til skallen begynder at løne sig. […]

 

Svinemørbrad med Karl Johan svampe og parmaskinke

4 personer 70 minutter Ingredienser: 600 g svinemørbrad Lidt smør 30 g tørrede Karl Johan svampe 1 fed hvidløg 8-10 skiver parmaskinke Frisk timian og rosmarin Salt og peber 2 dl rødvin 10 g smør til saucen     Fremgangsmåde: Udblød svampene efter anvisning på pakken. Kom lidt smør på en pande […]

 

Hvidvinsdampede muslinger med fløde

4 personer 30 minutter Ingredienser: 1,5 kg friske blåmuslinger 1/2 rød chili, finthakket 1 løg, fint hakket 2 fed hvidløg, fint hakket 80 g bacon 1 pastinak, fint hakket 1 gulerod, fint hakket 2 dl tør hvidvin 2 dl fløde 1 spsk olivenolie Salt og peber Frisk hakket persille Fremgangsmåde: Rens […]

 

Spelt fødselsdagsboller

12 stk 2 timer Ingredienser: 35 g gær 2 1/2 dl lunkent vand 1 spsk sukker 1 1/2 tsk salt 75 g smeltet smør 1 æg 250 g fuldkornsspelt 275 g hvedemel   Fremgangsmåde: Oprør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og æg og rør rundt. […]

 

Morgenboller

15 stk 12+ timer Ingredienser: 10 g gær 5 dl vand 150 g fuldkornsdurummel 400 g hvedemel 2 tsk flagesalt 1 tsk honning     Fremgangsmåde: Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning. Bland salt i durummelet og tilsæt. Tilsæt til sidst hvedemel. Hold evt. lidt igen. Dejen skal have konsistens som […]

 

Hel kylling i ovn med citron, soltørrede tomater og parmaskinke

4 personer 90 minutter Ingredienser: En hel kylling 100 g blødt smør 1 økologisk citron 4-6 skiver parmaskinke 4 spsk finthakket soltørret tomat 1 håndfuld frisk timian 2 tsk groft salt Peber    Ovnstegte kartofler: 6 bagekartofler 2 tsk groft salt 4 spsk olivenolie   Fremgangsmåde: Skær parmaskinken i fine tynde strimler og […]

 

Cæsarsalat

Cæsarsalat – opkaldt efter en gammel romersk kejser? Nej! Opskriften er opstået under Første Verdenskrig, hvor en italiensk immigrant ved navn Caesar Cardini først serverede den i sin restaurant i Mexico lige på den anden side af den amerikanske grænse. Caesars restaurant var meget populær blandt amerikanerne, da den bød […]