Krydrede kødboller med rissalat

4 personer

x timer

Ingredienser:


Kødboller

500 g hakket svinekød

1 tsk flagesalt

1 fed hvidløg

3 spsk hakkede sorte oliven

1/2 chili

1 håndfuld frisk basilikum

Friskkværnet peber

Risssalat

3 dl hvide ris

1 avokado

1 dl grønne ærter (frisk eller fra frost)

1-2 tomater

1/2 agurk

1/2 granatæble

2 stængler bladselleri 

1 håndfuld friske krydderurter

Salt og peber

Dressing

2,5 dl creme fraiche

Saft af 1/2 citron

2 spsk honning

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:


Kødboller

Rør svinekødet sejt med salt.

Tilsæt fint hakket hvidløg, oliven, chili og basilikum.

Krydder med friskkværnet peber.

Form farsen til små ovale kødboller og steg dem på en pande med lidt olie. Ved flere gange under vejs så alle siderne bliver stegt. Steg i cirka 10 minutter.

(Skal kødbollerne laves på gril, kan kødbollerne med fordel sættes på hvert deres lille træspyd)

 

Rissalat

Kog risene efter anvisning på pakken og lad det køle af.

Skær avokado, tomater og bladselleri i tern. 

Flæk agurken og fjern den bløde, vandede del i midten. Skær agurken i tern.

Åben granatæblet og fjern kernerne.

Optø ærterne.

Hak krydderurterne groft.

Bland det hele sammen og krydder med salt og peber.

 

Dressing

Rør creme fraiche med citron og honning.

Smag til med salt og peber. 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*