Grød “to-go”

Denne opskrift er taget fra bogen Verdens Bedste Kur vol. 2.0 af Christian Bitz og Arne Astrup.

Jeg laver ofte et par beholdere og stiller i køleskabet (grundet den revne skal fra citronen). Bliver det hele lidt hektisk med at komme ud af døren om morgenen, smider jeg en i tasken og nyder den når jeg har en pause på arbejdet.

Som udgangspunkt bruger jeg denne opskrift af Bitz og Astrup, men man kan sagtens erstatte nogle af delene med andre frø, kerne og gryn og tørrede bær. Prøv dig frem og find din favorit.

1 portion

10 minutter

Ingredienser:


1 spsk hakkede mandler

1 tsk chiafrø

1 spsk rosiner

2/3 dl havregryn

1 knsp kanel

1 tsk Stevia-rørsukker (eller 5 tsk honning eller sukker)

1 tsk fintrevet citronskal

evt. lidt skyr

 

Fremgangsmåde:


Bland alle ingredienser (undtagen skyr) i en lille beholder med låg, der kan tåle kogende vand.

Tag beholderen med på farten.

Når sulten melder sig, koges 1-2 dl vand.

Hæld vandet over ingredienserne og ryst beholderen.

Spis og kom evt. en klat skyr på toppen af den varme grød.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*