Forfatter: grumpysister

Grød “to-go”

Denne opskrift er taget fra bogen Verdens Bedste Kur vol. 2.0 af Christian Bitz og Arne Astrup. Jeg laver ofte et par beholdere og stiller i køleskabet (grundet den revne skal fra citronen). Bliver det hele lidt hektisk med at komme ud af døren om morgenen, smider jeg en i […]

 

Jordbærtærte

I morgen får vi familien på besøg til Pinsefrokost – ikke noget vi tidligere har haft tradition for, men da det er så lang tid siden vi har været samlet var det en god anledning. Hvad der skal serveres til frokosten er ikke helt på plads endnu, men det gode […]

 

Fladbrød med humus, kylling og stegte grønsager

4 personer 30 minutter Ingredienser: 4 fladbrød 2 kyllingebryster 2 gulerødder 1/4 broccoli 1 gul peberfrugt 1/4 spidskål Fetaost Oliven Frisk koriander og basilikum Humus   Dressing: 1 dl skyr 1 spsk honning 1 tsk dijon sennep Citronsaft Salt og peber       Fremgangsmåde: Krydder kyllingebrysterne med salt og peber […]

 

Krydrede kødboller med rissalat

4 personer x timer Ingredienser: Kødboller 500 g hakket svinekød 1 tsk flagesalt 1 fed hvidløg 3 spsk hakkede sorte oliven 1/2 chili 1 håndfuld frisk basilikum Friskkværnet peber Risssalat 3 dl hvide ris 1 avokado 1 dl grønne ærter (frisk eller fra frost) 1-2 tomater 1/2 agurk 1/2 granatæble […]

 

Pitabrød

Pitabrød er et hit hos mange børnefamilier da brød og fyld kan forberedes i god tid i forvejen og pitaen kan fyldes efter hver mands smag og så er de utrolig nemme at bage selv. Prøv engang 6 stk 1 1/2 time Ingredienser: 3 dl lunkent vand 25 gram gær […]

 

Salade Nicoise

2 personer 20 minutter Ingredienser: 4 håndfulde blandet salat 2 tomater 3 æg 1 dåse tun 1/2 agurk 1/2 rødløg 6 små kartofler 1 håndfuld sorte oliven Bredbladet persille  Dressing: 2 spsk ramsløgs olie eller almindelig olivenolie 1 spsk hvid riseddike  1 tsk flydende honning 1 tsk dijon sennep   Fremgangsmåde: Skyl salaten og […]

 

Amerikaner-kage

Hvis man i min ungdom er kommet som gæst i mit fødehjem, så er man med garanti blevet præsenteret for denne ‘Amerikaner-kage’. I, hvad jeg gætter på har været i starten af 90’erne, finder min mor denne opskrift i magasinet Femina, som dengang havde indslaget ‘Min bedste opskrift’, hvor læserne […]

 

Humus

15 minutter Ingredienser: 1 dåse kikærter 2 spsk tahin 1/2 dl oliven olie 1/2 dl koldt vand 1 fed hvidløg 1 tsk spidskommen 1 spsk honning Saft af 1/2 citron Salt og peber Fremgangsmåde: Kom kikærterne i en si og skyl dem godt. Kom alle ingredienserne i en foodprocesser, minihakker […]

 

Fuldkorns fusilli med spinat og broccoli

4 personer 30 minutter Ingredienser: 400 g fuldkorns fusilli (pastaskruer) 300 g frossen spinat 150 g broccoli 2 fed hvidløg 1 porre 1/2 tsk revet muskatnød 125 g mascarpone 1 1/2 dl mælk 30 g parmasan  Salt og peber   Fremgangsmåde: Kog pastaen efter anvisning på pakken. Varm lidt olivenolie […]

 

Squash kage med ostecreme

1 time, 20 minutter Ingredienser: 3 æg 1 dl sukker 1 dl brunfarin 1 dl rapsolie 3 dl hvedemel 2 tsk kanel 1 tsk kardemomme 2 tsk bagepulver 1/4 tsk salt 75 g hakket mørk chokolade 300 g squash   Ostecreme: 175 g cream cheese  150 g flormelis 100 g skyr […]