Cæsarsalat

Cæsarsalat – opkaldt efter en gammel romersk kejser? Nej!

Opskriften er opstået under Første Verdenskrig, hvor en italiensk immigrant ved navn Caesar Cardini først serverede den i sin restaurant i Mexico lige på den anden side af den amerikanske grænse. Caesars restaurant var meget populær blandt amerikanerne, da den bød på en kombination af italiensk mad og muligheden for at købe alkohol, som ellers ikke var lovligt i USA på den tid.

Historien omkring opstandelsen af Caesars salat er, at grundet restaurantens popularitet og efterspørgelse, var de en aften ved at løbe tør for råvarer. En sammensætning af, hvad der var tilbage i spisekammeret; salat, brød, parmesan, æg, olivenolie og citron, blev derfor serveret og modtaget med stor begejstring.

Da Caesar senere flyttede tilbage til USA, kom salaten også på menukortet på hans nye restaurant.

2 personer

40 minutter

Ingredienser:

Et 1/2 romaine salat eller 1 hjertesalat

2 håndfulde blandede salatblade

300 g kyllingebryst

30 g parmesan i flager

Dressing:

1 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarende til to blommer)

1/2 dl rapsolie

2-3 ansjosfileter

25 g revet parmesan

Saft af en 1/2 citron

Frisk kværnet sort peber

2-4 spsk koldt vand

Croutons:

150 g daggammelt brød

2 spsk olivenolie

Salt og peber

 

 

Fremgangsmåde:


Steg kyllingen i 5 minutter på en pande ved høj varme til den bliver gylden brun på begge sider. Brug gerne en grillpande.

Krydder kyllingen med salt og peber og kom i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. 

Pluk salaten og fordel i to dybe skåle.

Skær kyllingen i skiver og anret på salaten med dressing, parmesan og croutons.

Dressing:

Blend æggeblommer, rapsolie, ansjoser og parmesan.

Smag til med citronsaft og peber.

Tilsæt lidt koldt vand for at få den ønskede konsistens.

Croutons:

Skær brødet ud i små firkanter.

Bland i en skål med olie, salt og peber. 

Bag i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader varmluft. 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*