Hel kylling i ovn med citron, soltørrede tomater og parmaskinke

4 personer

90 minutter

Ingredienser:


En hel kylling

100 g blødt smør

økologisk citron

4-6 skiver parmaskinke

4 spsk finthakket soltørret tomat

1 håndfuld frisk timian

2 tsk groft salt

Peber 

 

Ovnstegte kartofler:

6 bagekartofler

2 tsk groft salt

4 spsk olivenolie

 

Fremgangsmåde:


Skær parmaskinken i fine tynde strimler og bland det med smør, revet skal af en citron, hakkede soltørrede tomater, hakket timian og salt og peber.

Rens kyllingen og løsen forsigtigt skindet på brystet og lårene med fingerne uden der går hul på skindet. Fordel smørblandingen så godt du kan under skindet. Masser skindet på ydersiden med lidt af smørret.

Kom kyllingen i en bradepande og steg i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 50 minutter.

 

Ovnstegte kartofler:

Skæl kartoflerne og skær dem i stænger.

Kom kartoffel stængerne i en skål og bland med olivenolie og salt. 

Fordel på en bageplade og bag dem sammen med kyllingen de sidste 35 minutter.

Når kyllingen er kommet ud af ovnen, skuer du op på 250 grader. Steg kartoflerne yderligere 10 minutter og vend undervejs så de bliver gyldne på alle sider.

 

Server kylling og kartofler med en god grøn salat.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*