Spelt fødselsdagsboller

12 stk

2 timer

Ingredienser:


35 g gær

2 1/2 dl lunkent vand

1 spsk sukker

1 1/2 tsk salt

75 g smeltet smør

1 æg

250 g fuldkornsspelt

275 g hvedemel

 

Fremgangsmåde:


Oprør gæren i det lunkne vand.

Tilsæt sukker, salt, smeltet smør og æg og rør rundt.

Tilsæt speltmel og hvedemel og rør/ælt godt sammen gerne 5 minutter i røremaskine.

Stil dejen til hævning tildækket og et lunt sted i 1 time.

Del dejen i 12 boller og kom dem i en bradepande.

Lad bollerne efterhæve tildækket i 30 minutter.

Pensl med mælk og bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter. 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*