Hvidvinsdampede muslinger med fløde

4 personer

30 minutter

Ingredienser:


1,5 kg friske blåmuslinger

1/2 rød chili, finthakket

1 løg, fint hakket

2 fed hvidløg, fint hakket

80 g bacon

pastinak, fint hakket

1 gulerod, fint hakket

2 dl tør hvidvin

2 dl fløde

1 spsk olivenolie

Salt og peber

Frisk hakket persille

Fremgangsmåde:


Rens muslingerne. De der ikke lukker sig  når de får et let bank mod køkkenbordet kasseres.

Kom bacon i tynde strimler og det fint hakkede løg, hvidløg og chili i en stor gryde og sauter det i lidt olivenolie i 3-4 minutter.

Tilsæt pastinak og gulerod og steg i yderligere 2 minutter.

Muslinger og hvidvin kommes i og det hele vendes rundt.

Kom låg på og lad retten koge i 5-8 minutter. Nu skule alle muslingerne gerne have åbnet sig.

Sluk for kogepladen og si suppevandet over i en anden lille gryde og kom låg på muslingerne igen imens suppen tilberedes i den anden gryde.

Kog suppevandet i 5 minutter og tilsæt derefter fløden. Giv det et kort opkog i 1-2 minutter. 

Smag til med salt og peber og hæld over muslingerne.

Dys en rundhåndet portion persille over muslingerne og server med et godt flutes til. Prøv evt. disse lækre langtidshævede flutes.

 

  

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*