Svinemørbrad med Karl Johan svampe og parmaskinke

4 personer

70 minutter

Ingredienser:


600 g svinemørbrad

Lidt smør

30 g tørrede Karl Johan svampe

1 fed hvidløg

8-10 skiver parmaskinke

Frisk timian og rosmarin

Salt og peber

2 dl rødvin

10 g smør til saucen

 

 

Fremgangsmåde:


Udblød svampene efter anvisning på pakken.

Kom lidt smør på en pande og sauter et hakket hvidløg med de udblødte, afdryppede svampe et par munutter.

Puds mørbraden for fedt, sener og hinder.

Hak en stor håndfuld timian og rosmarin og rul mørbraden i krydderurterne. Drys med salt og peber.

Lig parmaskinken fladt på et skærebræt, så stykkerne lappe ind over hinanden og danner en aflad firkant på længde med mørbraden.

Hak svampeblandingen groft og fordel over parmaskinken. Lig mørbraden på og rul sammen.

Kom mørbraden i en lille bradepande og steg den i 40 minutter eller til kødet har en kernetemperatur på 65 grader.

Efter 20 minutter hældes rødvinen i bradepanden.

Når kødet er færdig stegt hældes rødvinen over i en kasserolle så der kan laves en sauce. Fyr godt op under varmen så rødvinen reduceres til cirka 2/3. Tilsæt en klat smør og smag til med salt og peber.

Server med ris eller kartofler og en salat.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*