Fyldte Portobellosvampe

4-6 stk

30 minutter

Ingredienser:


4-6 portobellosvampe

100 g bacon

1 løg

2 spsk finthakket frisk estragon

50 g neutral flødeost

50 g pikant flødeost

1 fed hvidløg

4 spsk rasp

Salt og peber

Olivenolie

1 håndfuld persille

 

 

Fremgangsmåde:


Start med en rengøre svampene ved at rense og skylle ydersiden uden der kommer vand ind i svampens “lameller” på bagsiden. Knæk/skær stokkene af svampene og lig til side. Lad svampene dryppe af på et stykke køkkenrulle med bunden/lamellerne nedad.

Skær bacon i tynde strimler og steg på en pande. Hak stokkene fra svampene og kom dem på panden med bacon sammen med fint hakket løg. Lad det stege til løgene er klare og sluk derefter for varmen. Kom frisk hakket estragon henover bacon blandingen og lad stå og køle lidt af.

Bland i en skål flødeost, presset hvidløg og rasp. Krydder med salt og peber.

Rør bacon- og flødeostblandingerne sammen. Konsistensen skal være lidt “tør”.

Pensel svampenen med lidt olie udenpå og inden i.

Fordel blandingen i svampene og tryk det godt ned.

Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 20 minutter.

Drys med friskhakket persille inden servering.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*