Crispy-chicken burger

Bag dine egne burgerboller, smør den ene halvdel med chilimayo og den anden med en god guacamole. Fyld med sprød salat, frisk tomat, agurk, løg og syltede agurker. Kom en sprød, saftig kyllingebøf i og top med cheddar og bacon.

Det behøver hverken være weekend eller 1. januar før at du kan nyde denne basse, en helt almindelig onsdag er også okay 😉

4 personer

70 minutter

Ingredienser:


Kyllingefars:

400 g hakket kylling

1 lille løg

1 æg

2 spsk hvedemel

1 tsk paprika

1/2 tsk salt

Peber

 

Til panering:

1 dl hvedemel

1 æg

2 dl panko (resultatet er bedst med panko rasp, men alternativt kan almindelig rasp bruges)

Salt og peber

1-2 dl raps olie

 

Fremgangsmåde:


Hak løget fint, bland det med de øvrige ingredienser til farsen og rør godt sammen.

Beklæd et skærebræt med bagepapir. Dej farsen i 4 portioner og form dem som 4 hakkebøffer. Det er nemmest hvis du tager farsen op med en ske og kommer direkte på pladen, da farsen er meget lind. Bøfferne skal være så flade som muligt.

Kom bøfferne i fryseren i en times tid.

I tre skåle fordels henholdsvis mel i den, sammenpisket æg i en anden og panko med lidt salt og peber i den sidste.

Varm olien i en pande.

Tag bøfferne ud af fryseren og vend dem først i mel, derefter æg of tilsidst panko inden de steget i den varme olie.

Vend bøfferne når paneringen har taget passende farve. Bøfferne skal have cirka 3 minutter på hver side.

Lig bøfferne på et fedtsugende papir. 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*