Perlebyg og spidskål med ristet andebryst

2 personer

30 minutter

Ingredienser:


2 dl perlebyg

2 dl æblemost

1/2 dl æblecidereddike

2 spsk sukker

1/2 tsk salt

Peber1/2 spidskål

1 rødløg

100 g bacon

1 andebryst af ca. 300 g

Friske timiankviste

Parmesanost

Flagesalt

 

Fremgangsmåde:


Kog perlebyg efter anvisning på pakken.

Skær bacon i tynde strimler og rist stødt på en pande. Lig på fedtsugende papir.

Kom æblemost, æblecidereddike, sukker, salt og lidt friskkværnet peber i en kasserolle. Kog over middelvarme til det er er reduceret til cirka 1/3.

Hæld væsken over perlebyggen og lad det trække imens du tilbereder and og grønsager.

Rids andebrystskindet i små firkanter. Gnid med groft salt og lidt peber.

Kom andebrystet på en tør pande med skindsiden ned ad. Steg ved middelvarme i cirka 15-20 minutter. Hæld løbende den smeltede fedt fra panden. 

Sku op for varmen og steg sindet gyldent. Vend andebrystet og steg 3-5 minutter på den anden side. Lad anden trække i 5-10 minutter inden den skæres ud i tynde skiver.

Snit spidskål fint og del rødløget i fine tynde både. Kom spidskål og løg i en gryde med letsaltet kogende vand. Blancher i 1 minut og kom derefter over i koldt vand.

Lad spidskål og løg dryppe godt af. Bland med perlebyg, frisktimian og bacon.

Anret perlebyg og grønsager på to tallerkner og lig skiver af andebryst oven på. 

Drys med flager af parmesanost, frisk timian og flagesalt.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*