Ølbraiserede svinekæber med kartoffel-sellerimos

2 personer

x timer

Ingredienser:


500 g svinekæber

1/4 knoldselleri

1 gulerod

1 løg

1/2 dåse hakkede tomater

1/2 liter mørk øl

Salt og peber

 

Kartoffel-sellerimos

500 g kartofler

300 g knoldselleri

1 dl mælk

20 g smør

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:


Skær eventuelle hinder af svinekæberne og krydder med salt og peber.

Smelt smørret i en gryde ved middel-høj varme og brun svinekæberne på alle sider, cirka 2-3 min på hver side. Pak svinekæberne ind i staniol og lig til side.

Skær knoldselleri, løg og gulerod i grove tern og brun i gryden. 

Kom svinekæberne tilbage i gryden og tilsæt hakkede tomater og øl.  

Kom låg på og skru ned for varmen til retten små simre. Lad simre i 1 1/2 time.

Tag kødet op. Tag låget af og skru op for varmen. Reducer væsken til der er cirka 2-3 dl tilbage.

Si sovsen og smag til med salt og peber.

 

Kartoffel-sellerimos:

Skræl kartofler og knoldselleri, skær i grove tern og kog dem møre i usaltet vand.

Hæld vandet fra og mos enten med piskeris eller kartoffelmoser.

Varm mælken kort i microovnen og tilsæt samme med smør.

Smag til med salt og peber.

 

Server med dampede grønsager eller en grøn salat.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*