Marokkansk lammekølle

4-6 personer

  • 30 minutters forberedelse
  • 4 timer i ovnen
  • 20 minutters anretning

Ingredienser:


1 lammekølle af cirka 2 – 2 1/2 kg

2 tsk hele allehånde

2 tsk hele sorte peberkorn

1 1/2 tsk kardemommefrø

2 tsk hele rose peber

1/4 tsk safran tråde

2 tsk stødt ingefær

3 tsk gurkemeje

1 tsk stødt koriander

1 tsk chiliflager

3 tsk groft salt

2 stænger kanel

2 store spsk honning

1 1/2 – 2 liter boullion (okse-, kylling- eller/og grøntsagsboullion) 

Frisk koriander

En håndfuld smuttede mandler

Fremgangsmåde:


Allehånde, peberkorn, kardemommefrø og rose peber knuses godt og grundigt i en morter.

Bland sammen med de øvrige krydderierne – på nær kanel.

Lammekøllen ridses med en kniv cirka en halv til en hel centimeter ned i kødet.

Herefter gnides lammekøllen godt ind i krydderiblandingen.

Kom den krydrede lammekølle i en stor støbejernsgryde. Er der rester af krydderiblandingen, drysses denne over lammet.

Kom kanelstænger, honning og boullion ved lammekøllen.

Låg på (sørg for at fjerne håndtaget hvis det ikke kan tåle varme) og en tur i ovnen i 4 timer ved 160 grader varmluft.

Efter cirka 2 timer vendes lammekøllen i gryden (hvis den ikke er dækket helt af boullionvand), så også den anden side kommer til at hygge sig i den krydrede suppe.

Rist de smuttede mandler på en tør pande og hak dem meget groft. Stil til side.

Efter cirka 4 timer i ovnen er Lammekødet så mørt, at det vil falde fra benet.

Tag lammekøllen op og hold den varm.

Kom gryden over høj varme og kog suppen ind til den er reduceret til cirka 1/3.

Si suppen så store klumper og kanelstænger kan fjernes.

Krydderi-massen, der er tilbage i sien gemmes.

Tag kødet fra benet og kom i et fad.

Krydderimassen fordeles over kødet sammen med 2-3 dl af suppen. 

Drys med hakkede mandler og frisk koriander.

Kom overskydende suppe i en kande og server til.

Server med cous-cous og en grøn salat

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*