Kalveculotte med hasselback kartofler og honningglaserede gulerødder

4 personer

1 1/2 time

  • 30 minutters klargøring
  • 1 time i ovn

Ingredienser:


Kalveculotte:

1 kalveculotte af cirka 1 kg

15 g smør

2 tsk groft salt

Peber

Frisk timian

Hasselback kartofler:

1 kg kartofler

70 g smør

2 tsk groft salt

Honningglaserede gulerødder:

16-20 gulerødder med top (kan du ikke skaffe gulerødder med top, bruger du bare ‘almindelige’ – toppen er mest for syns skyld. Er gulerødderne tykke, skal de dog flækkes på langs.)

3 spsk honning

Saft af 1/2 citron

20 g smør

5-6 kviste timian

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:


Kalveculotte:

Rids fedtet på culotten.

Smelt smørret på en pande ved middel til høj varme. Brun culotten med fedt-siden ned på varmen i ca 3-5 minutter til den er gylden.

Lig culotten i et ovnfastfad med den brunede side op. Krydr med salt, peber og timian.

Steg i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 50 minutter eller til culotten har en kernetemperatur på 58-60 grader.

Tag culotten ud og lad den hvile i 10 minutter inden den skæres i tynde skiver.

Hasselback kartofler:

Skræl kartoflerne og dup dem tørre i et køkkenrulle. Skær tynde skiver ca 2/3 ned i kartoflen. Man kan med fordel ligge kartoflerne mellem to små skærebræt, så undgår man at komme til at skære helt igennem.

Stil kartoflerne i et smut ovnsfast fad.

Smelt smørret og pensel kartoflerne (gem noget at smørret, så der skal pensles et par gange under vejs). Drys med salt.

Bages cirka 1 time ved 180 grader varmluft.

Honningglaserede gulerødder:

Vask gulerødderne og skær toppen af så der kun er ca 3-4 cm stilke tilbage.

Fordel gulerødderne i et ovnfast fad. Kom honning og citronsaft over gulerødderne og drys med salt, peber og timianblade. Fordel små klatter smør rundt på gulerødderne.

Steg i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Vend gulerødderne cirka halvvejs.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

Da kalveculotten, kartofler og gulerødder alt sammen kan laves ved samme temperatur i ovnen, kan det nemt koordineres, så alt er færdig på samme tid. 

Start med at komme culotten og kartofler i ovnen på samme tid.

Efter 30 minutter stilles gulerødderne ind.

Efter cirka 50 minutter er culotten færdig. Imens den trækker i 10 minutters tid har kartofler og gulerødder tid til at bage færdige.

1 time alt i alt.

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*