Honning glaserede, ovnbagte gulerødder

4 personer

40 minutter

Ingredienser:


16-20 gulerødder med top (kan du ikke skaffe gulerødder med top, bruger du bare ‘almindelige’ – toppen er mest for syns skyld. Er gulerødderne tykke, skal de dog flækkes på langs.)

3 spsk honning

Saft af 1/2 citron

20 g smør

5-6 kviste timian

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:


Vask gulerødderne og skær toppen af så der kun er ca 3-4 cm stilke tilbage.

Fordel gulerødderne i et ovnfast fad. Kom honning og citronsaft over gulerødderne og drys med salt, peber og timianblade. Fordel små klatter smør rundt på gulerødderne.

Steg i ovnen ved 180 grader varmluft i 30 minutter. Vend gulerødderne cirka halvvejs.

Gulerødderne går som tilbehør til de fleste retter og kan med fordel laves i foliebakke på grillen til sommerens grillmad.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*