Kanelsnegle

12 stk

2 timer

Ingredienser:


Gærdej:

25 g gær

1 1/2 dl lun mælk

70 g blødt smør i tern

Cirka 350 g hvedemel

1 æg

40 g sukker

1/8 tsk salt

1/2 tsk kardemomme

Fyld:

100 g blødt smør

50 g brun farin

50 g sukker

1 1/2 spsk kanel

Glasur:

100 g flormelis

1-2 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:


Gærdej:

Smuldr gæren i en røreskål og hæld den lunede mælk over. Rør til gæren er opløst.

Tilsæt de øvrige ingredienser og rør sammen på røremaskine i 5-10 minutter til dejen er smidig og glat.

Stil dejen til hævning et lunt sted i en time.

Fyld:

Rør alle ingredienserne sammen i en skål til du har en ensartet masse.

Kom dejen ud på et mel drysset bord og rul ud til en firkant på cirka 30×30 cm.

Smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag og rul dejen sammen til en roulade.

Skær rouladen ud i cirka 12 stykker af 2-3 cm tykkelse.

Placer sneglene på en bageplade med snippen foldet ind under sneglen. Giv sneglene et let tryk for at flade dem lidt ud.

Lad sneglene hæve i 30 minutter.

Bag sneglene i ovnen ved 180 grader varmluft i 12 minutter.

Glasur:

Imens sneglene køler lidt af laves glasuren.

Kog noget vand og hæld 1-2 spsk over flormelisen. Rør til en tyk glasur.

Pynt sneglene med glasuren og evt. drys med krymmel eller frysetørrede bær.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 

 

Lune kanelsnegle med glasur er simpelthen så lækkert, dog kan det være lidt svært at holde på glasuren når det kommes på det lune brød. Men klistrede fingre eller ej, det er sådan vi bedst kan lide dem herhjemme.

Skal alle kanelsneglene ikke spises med det samme, vent da evt. med at komme glasur på de sidste til de er kølet helt af, eller kom dem i fryseren uden glasur på, så de kan lunes en anden dag.

 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*